„Ne iubim ca două beţe de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sărutăm, ci provocăm «incendii». "

07 septembrie 2009

Gânduri pentru tine


Săptămîna asta a plouat zilnic.O stare de spleen şi monotonie mă domină.
Sunt pur şi simplu scârbită.Dintr-o dată sufletul mi-e năpădit de trecut.Parcă-l ştersesem sau poate doar m-am prefăcut.
De câteva zile mă stăpâneşte o morbiciune atroce.Ultima dată am simţit asta acum un an dar am reuşit sa mă vindec.E cea mai cumplită maladie de care poate suferi un muritor:BOALA SUFLETULUI.
Şi mă doare din ce in ce mai intens,deoarece sufletul mi-e agăţat de o ultimă speranţă.O speranţă care mi-a pătruns în minte şi se hrăneşte cu amintirile noastre…
La ce sunt bune şi amintirile astea,să-ţi verşi lacrimile când bei un pahar în plus sau când eşti melancolic?
Îmi aprind o ţigară.
Încep sa ard cu ea florile ofilite din vază.Mirosul de ars şi mucegai se îmbiba cu fumul,într-un parfum alterat care îneacă aerul din camera şi îmi taie respiraţia.
De când ai plecat camera a prins un aspect bolnăvicios,dar ştii ceva,mie îmi place.Serios,chiar îmi place.
Totuşi nu am înţeles,la ce e buna dragostea?Cu ce m-am ales dacă te-am iubit?
Doar înjosiri şi supuneri necondiţionate.Încredere oarbă şi încălcarea propriilor mele principii şi reguli.Aproape ca îmi pierdusem demnitatea.Trăiam cu teama,sa nu te pierd şi încercam ca totul să fie perfect.Poate exigenţa şi perfecţionismul meu au stricat totul.Devenisei raţiunea mea şi motivul pentru care mă trezeam cu zâmbetul pe buze în lumea asta deteriorată."Dragostea înseamnă să îţi dai inima şi sufletul întreg celui care ţi le va zdrobi."


Charles Dickens

1 comentarii:

Offshore spunea...

imtersant aforism. totusi un pic cam pesimist :)